Calcarul din bucatarie si baie: cauze, efecte si solutii

Calcarul din bucatarie si baie: cauze, efecte si solutii

Calcarul, cunoscut si sub numele de piatra de var sau carbonat de calciu este o substanta care apare frecvent in bucatarie si in baie. Depunerile de calcar se formeaza datorita interactiunii dintre sarurile minerale din apa si suprafetele obiectelor sanitare sau ale chiuvetelor. Formarea calcarului in bucatarie si baie are la baza concentratia ridicata de saruri minerale, in special ioni de calciu (Ca2+) si ioni de bicarbonat (HCO3), din apa utilizata in aceste incaperi. Cand apa se evapora sau se usuca pe suprafete, ionii de calciu si bicarbonat interactioneaza si cristalizeaza, formand carbonat de calciu solid – calcarul.

Principalele efecte ale calcarului, sunt:

1. ASPECT INESTETIC: Calcarul formeaza depuneri albe sau cenusii pe suprafete, facand ca obiectele sanitare si chiuvetele sa arate neglijate si murdare.

2. BLOCAREA TEVILOR: Calcarul poate afecta functionarea tevilor si dusurilor, reducand fluxul de apa si chiar blocandu-le complet.

3. REDUCEREA EFICIENTEI ELECTROCASNICELOR: In bucatarie, calcarul poate afecta performanta si durabilitatea aparatelor electrocasnice precum fierbatoarele, masinile de spalat vase sau masinile de spalat rufe.

4. DETERIORAREA SUPRAFETELOR: In timp, depunerile de calcar pot provoca daune permanente pe suprafetele obiectelor sanitare, cum ar fi robinetele si chiuvetele.

Iti prezentam o solutie simpla si super eficienta: Spray-ul nostru de la Stanhome: ANTI-CALC SPRAY NEW 500 ML actioneaza in doar 3 minute, lasand suprafetele stralucitoare si impecabile.

Iata de ce este alegerea ideala pentru casa ta:

1. ELIMINA CALCARUL DE PE TOATE SUPRAFETELE: chiuvete, dusuri, corpuri de iluminat, gresie, faianta.

2. OFERA PROTECTIE DE LUNGA DURATA: Lasa o pelicula protectoare care impiedica reaparitia imediata a calcarului.

3. ESTE SIGUR PENTRU SUPRAFETE: Nu afecteaza materialele curatate, astfel incat sa poti folosi produsul fara griji.

4. CONTINE 92% INGREDIENTE NATURALE, respectand atat mediul inconjurator cat si sanatatea familiei.

5. CERTIFICAT AIR LABEL SCOR A: Garanteaza un produs sanatos pentru aerul din interiorul casei.