|HOME |Dragoste |Inedit |Talismane |Cabinet |Ritualuri |Cheia Visurilor |Yoga |Credinte |Magic Shop |Contact
 
Timp indelungat, cunostintele inglobate in disciplina Yoga au fost transmise in secret, constituind apanajul unor categorii sociale restranse, fapt care a facut ca la un moment dat ele sa se confunde cu principiile religioase hinduse. Astazi, pe baza unor studii, avem posibilitatea sa cunoastem si sa patrundem in practica Yoga, constand ca noile descoperiri in filosofIe, bioelectronica etc. demonstreaza ca acestui sIstem ise pot aduce argumente stiintifice, neadmitand nici ritualuri, nici dogme, ci fiind profund rational. El nu este limitat de principii de casta credinta, rasa sau sex.

Obiectul acestei practici este corpul omenesc, iar scopul ei consta in stapanirea acestuia, cu toate componentele lui, precum si o educatie psihica pozitiva, optimista, care sa contribuie la cresterea potentialului fizic si intelectual.

Yoga este o minunata scoala de rabdare, calm, stapanire de sine. Ea dezvolta atentia, puterea de concentrare. Prin Yoga invatam sa gandim organizat, sa ne mentinem un echilibru neuro-psihic, sa respiram si sa ne alimentam corect.

Yoga nu este nici filosofIe, nici religie, nici hipnoza sau scamatorie. Este un sistem care se ocupa cu comportamentul uman, conducand la siguranta de sIne, promtitudine in luarea hotararilor, inlaturarea oboselii.

Shri Iogendra afIrma ca Yoga reprezinta un mod de viata, care ofera sanatate fizica si morala. Pentru a invata aceasta stiinta, este nevoie de un sistem de autocultivare, care sa imbibe dezvoltarea armonioasa a potentialelor corporale si iIntelectuale din om, pentru a-l aduce la o stare ideala fizica si psihica.

Indra Devi, in lucrarea sa "Durch Yoga Jugendtish" (prin Yoga, la tinerete improspatata) se ocupa de accentul pe care il pune Yoga pe legatura omuluI cu universul inconjurator. Iata deci si o problema abordata si demonstrata de eminentul fiziolog Pavlov
Ultimile cercetari biologice demonstreaza ca autoregenerarea corpurilor decelabila prin asa-numitii "atomi marcati se produce numai in starea activa a materiei vii. Lipsa de excitatie, prin lipsa de activitate, incetineste si apoi opreste fenomenele de regenerare si duce inevitabil la involutie, la atrofIere.
Iar Yoga, in special Hatha-Yoga, ne impune miscare, deci viata si viabilitate. Practica Yoga permite controlul, accelerarea sau incetinirea voita a ritmuluI respirator, a circulatiei sanguine, reglarea somnuluI cu trezire voIta, la ora fIxa etc.
Exemple din viata cotidiana:
Interventiile chirurgicale, efectuate la temperatutri scazute se Inspira tot dIn tehnica milenara Yoga(atesta incepand cu mileniul 3 I.Ch)
Cosmonautii preced zborurile cosmice prin antrenament indelungat Yoga, pentru a consolida stapanirea de sine.


Design & Creation: © escapade.ro 2001-2016